četvrtak, 2. travnja 2015.

Banana torta ili jos bolje, spas u zadnji cas!!!

Za manje od 45 minuta gotova torta! Biskvit je gotov za 15 minuta, i  jos petnaest minuta da se fil ohladi, te razmaze po torti, i spremna je za serviranje! Ova varijanta moze posluziti kao temeljna torta u eventualnim narednim pokusajima - mijenjate samo voce koje moze biti svijeze ili iz kompota. Za bilo sto da se odlucite, necete pogrijesiti. Lijepog je i blagog okusa, nije preslatka, ako volite sladju varijantu dodat cete malo vise secera... Nije potrebno nimalo margarina (maslaca). Ukusna je i veoma osvjezavajuca.



Sastojci

      BISKVIT
     2 cijela jaja
     8 zlica secera
     8 zlica mlijeka


     8 zlica ulja
     4 zlice brasna
     4 zlice skrobnog brasna
     1 zlica kakao
     1/2 praska za pecivo
      PRELIV ZA BISKVIT
     1 dl mlijeka
     3 zlice ruma
      FIL
     2 pudinga od vanilije
     4 zlice secera
     7 dl. mlijeka
     2,5 dl slatkog vrhnja ( slag )
     5 - 6 banana
     1 limun sok



Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Jaja i secer izmiksati dok ne postanu pjenasti. Jaja neka budu sobne temperature. Tako dobijete brzo i jako pjenastu smjesu. Dodati ostale sastojke.
    2

    Peci u tepsiji ø 26, na 180*c dok se biskvit ne odvoji od ruba tepsije.
    3

    Pecen biskvit  kratko ostavite da se ohladi. Premjestiti ga na podlogu na kojoj ce  torta biti servirana. Jos topao biskvit  prelijte sa prokuhanim mlijekom u koje dodate rum.
    4

    Od 7 dl mlijeka uzeti par zlica i puding umjesati da ne dobijete glatku masu bez grudvica. Ostatak mlijeka i secer stavite da zakuha i skuhajte puding uz stalno mjesanje dok se ne zgusne. Ostavite  da se ohladi uz povremeno mjesanje, da se ne uhvati kozica gore.   U medju vremenu izmiksajte slatko vrhnje u cvrst slag, pa dodajte skroz  ohladjenom pudingu. Puding prvo dobro izmiksajte da postane gladak, pa tek onda dodajte izmiksan slag.
    5

    Banane presijecite po duzini, poprskajte ih limunovim sokom sa svih strana. To ce sprijeciti da banane ne potamne.
    6

    Biskvit premazete polovicom fila, poredate banane i premazete ih ostatkom fila.
    7

    Torta je dosta blaga sto se tice slatkoce. Ko voli sladje, moze dodati par zlica secera u mlijeko za preliv.

Posluživanje



Naj bolja je kad se dobro rashladi!!! :))

Banana torta ili jos bolje, spas u zadnji cas!!!
4/ 5
Oleh