subota, 4. travnja 2015.

Krompir piroske



Sastojci

    Testo:
     1 svez kvasac
     200 ml. mleka
     1 zlicica secera
     400 gr. brasna
     1 zlicica soli
     1 zlicica vegete
     2 zumanjca
     200 gr. skuhanog krompira
    Fil:
     1 mladi luk
     1 mladi bjeli luk
     3 paradajza
     100 gr. suhog, dimljenog mesa
     100 gr. sira
      maslinovo ulje, origano, bosiljak, papar;
    *****
     2 bjelanceta
      prezla




Priprema

    1.
    Najpre stavite kvasac sa mlekom, secerom, dve zlice brasna da se digne;
    2.
    Napravite testo sa ostalim sastojcima i skuhanim krompirom;
    3.
    Ostavite ga da se digne, jedno 30-40 min.
    4.
    Razvijte koru, pa secite forme i filujte ih sa vec pripremljenim filom;
    5.
    Pritisnite ih prstima na krajevima , onda ih umakajte u bjelanac pa u prezlu;
    6.
    Pohajte ih u ne mnogo vruce ulje;
    7.
    Za fil: malo prodinstajte luk i bjeli luk, te zacinite, dodajte naribani paradajz, suho meso na kockice, onda sir i time filujte piroske;



Izvor: coolinarika.com
Krompir piroske
4/ 5
Oleh