četvrtak, 9. travnja 2015.

Kremaste tiramisu ploške

Poigrajte se svojim željama i odaberite boju kolača iz najdražeg voća i uživajte u kremastom tiramisu slastici.




Sastojci

    Za biskvit:
     3 jaja
     100 g šećera u prahu
     80 g Glatkog brašna a
     1 žličica Praška za pecivo
     70 ml ulja


     20 g Kakaa u prahu 
     1 žličica instant kave
     ½ žličice Cimeta mljevenog 
     1 Rum šećer 
    Za kremu:
     1 Vanilin puding 
     500 ml soka od naranče
     40 g šećera
     1 Tiramisu krema 
     300 ml mlijeka


Priprema
1
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, a zatim bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
2
Brašnu dodajte prstohvat soli, prašak za pecivo, cimet i kakao. Sve lagano promiješajte.
3
Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i cimetom, 60 ml vode, zatim dodajte kavu rastopljenu u 1 žlici tople vode i ulje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4
Pripremljenu smjesu izlijte u posudu za pečenje (35x30 cm), obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta.
5
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i razmutite u 6 žlica soka. Preostali sok zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni puding. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute i vruć prelijte preko ohlađenog biskvita. Poravnajte i pustite da se ohladi.
6
U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
7
Kremu nanesite na hladni žele, poravnajte i ostavite u hladnjaku 2 sata.
Posluživanje


Kolač pospite kakaom, narežite i poslužite.
Savjet
Umjesto soka od naranče možete upotrijebiti kompot. Na taj ćete način dobiti žele željenog okusa, ali i boje.
Kremaste tiramisu ploške
4/ 5
Oleh