petak, 3. travnja 2015.

Kolač za svačiju dušu – Chokokokos

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša slijedeća avantura kojom ćete oduševiti ukućane. Provjerite imate li sve potrebno i prionite na posao.



Pripremanje torte traži malo više vremena jer je potrebno napraviti smjesu za biskvit kao i zakremu. Bilo bi najbolje prvo riješiti biskvit na koji će potom ići slasna smjesa. Potrebno je nakon što ste razbili jaja dobro ih umutiti i potom promiješati s brašnom, praškom za pecivom i šećerom.



Nakon što ste napravili smjesu za biskvit podijelite je na dva dijela i stavite u pećnicu, a sve kako bi na kraju mogli nakon što stavite kremu preklopiti donji sloj drugim dijelom biskvita. Pecite ga na 180 stupnjeva između 10 i 15 minutai provjeravajte kako biskvit ne bi izgorio.

Za savršenu kremu potrebno je skuhati puding i dodati kokos te sve dobro promiješati. U međuvremenu potrebno je otopiti čokoladu na ulju ili maslacu. Nakon 15 minuta izvadite kore iz pećnice i premažite prvo kremom, a onda čokoladom i na kraj drugi dio kore. Na kraju pečete najviše 30 minuta na 180 stupnjeva.

Biskvit:

3 žlice brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
5 žlica šećera
5 jaja

Krema:

4 žlica šećera
600 ml mlijeka
50 g kokosa
1 vrećica pudinga

Glazura:



2 žlica ulja ili 50 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
150 ml slatkog vrhnja
Kolač za svačiju dušu – Chokokokos
4/ 5
Oleh