petak, 3. travnja 2015.

Čudo od jednog jaja - Brzo i jednostavno

Pravo čudo, slasno i lijepo. Brzo i jednostavno za napraviti. Svaki puta kad ga radim, podsjeti me na Samobor, odakle je "doletio" papirić sa receptom.




Sastojci



    Za biskvit
     1 jaje
     1 šalica 2 dl šećera
     1 šalica 2 dl mljevenih oraha
     1 šalica 2 dl mlijeka
     1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
     1 dl ulja
     1/2 vrečice praška za pecivo
    Za kremu
     2 pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
     6 žlice šećera
     6 dl mlijeka
     20 dag maslaca
    Za posipavanje
      naribana čokolada



Priprema

    1
    Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.
    2

    Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35x20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.
    3
    Još topli biskvit poškropiti sa rumom
    4


    Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremu posipati naribanom čokoladom.


Čudo od jednog jaja - Brzo i jednostavno
4/ 5
Oleh