četvrtak, 30. travnja 2015.

Fantazija Cokoladna torta samo sa 2 sastojka



Tajna dobre cokoladne torte i da zauvek ostanete vitki i zdravi. Jedini recept za cokoladnu tortu koji ce vam ikad trebati.
 Malo je reci opisati ovu carobnu tortu. Torta je tolko ukusna i lagana, nimalo teska a kosistens ove torte je poput mousse. Meni se tesko zaustaviti samo na jedan komad ove fenomenalne torte. Torta koja se topi u ustima i nestane u trenu. Uverite se sami......:)



 Sastojci
 Kolac: 
310 gr tamna cokolada s 70% posto kakaa   
10 jaja ( veci ) 

 Glazura:
 185 gr tamne cokolade 

Priprema 

 1 Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva.  Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek - papirom. 2 Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj temperaturi. 3 Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ). 4 Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli. 5 Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati 6 Pecite 8 minuta i nikako duze. 7 Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u hladnjak/frizider preko noci ili

najmanje 12 sati. 8 Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 gr tamne cokolade. 9 Tortu ostavite 5 nibuta u frizider. 10 Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu. Posluživanje Posluziti sa svezim vocem.

Fantazija Cokoladna torta samo sa 2 sastojka
4/ 5
Oleh