petak, 17. travnja 2015.

Bez kuhanja i pecenja, bez slaga i jaja, fino a lako se napravi.



Sastojci

    Podloga:
     250 gr mljevenog keksa
     160gr omeksalog putra
    Bijela Krema:
     395 gr kondenziranoga mlijeka
     7 gr zelatine u granulama/prahu
     170 ml kipuce vode


     2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
    Preliv - Crveni Sloj
     2 vrecice Jelly / Preliv za torte


Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)...


    U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati).

   

    Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti...

   
    2

    Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka...

   

    Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne...

   

    (DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)


    Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))
    3



    Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog (naraFski ako volite).


http://www.coolinarika.com/
Bez kuhanja i pecenja, bez slaga i jaja, fino a lako se napravi.
4/ 5
Oleh