srijeda, 1. travnja 2015.

Bečke kocke



Biskvit:
8 žutanjaka
200 gr. šećera
200 gr. izrađenog margarina
5 žlica brašna
5 žlica kakaa
pola praška za pecivo
8 bjelanjaka (ulupanih)



Preljev:
šalicu od 2 dcl. šećera
1 dcl. vode

Čokolada:
200 gr. čokolade za kuhanje
100 gr. mliječne čokolade
2 žlice nutele
0,5 l. slatkog vrhnja za šlag

Žutanjke i šećer dobro izraditi, dodati margarin i ostale sastojke.
Lagano žlicom umješati ulupani bjelanjak.
Peći u limu veličine 25 sa 30, na 180 stupnjeva, oko pola sata....provjerite čačkalicom.

Preljev prokuhati i ohladiti.....preliti vruć kolač.

Vrhnje i čokoladu i nutelu, grijati do točke vrenja uz povremeno mješanje. Kad se dobro sjedini skinuti s vatre i pustiti da se prohladi.
Mlaku čokoladu preliti po mlakom kolaču.....pustiti sat-dva na sobnoj temperaturi, potom kolač dobro ohladiti u hladnjaku.
Bečke kocke
4/ 5
Oleh