utorak, 24. ožujka 2015.

Stanglice sa kackavaljem

Brze i ukusne stanglice ili pereci…gric, gric, gric!:)



Sastojci

     500 g mekog brasna
     250 g margarina
     100 + 50 g kackavalja (trapist, gauda…)
     1 ravna kasicica soli
     1 prasak za pecivo
     1 zumance
     malo mleka




Priprema


    1.
    Zamesiti srednje meko testo od navedenih sastojaka ( u testo staviti 100 g narendanog kackavalja, a preostalih 50 g upotrebiti za posipanje).
    2.
    Razviti koru debljine 0, 5 cm, premazati blago ulupanim belancetom, viljuskom “izgrebati” testo i posuti naribanim kackavaljem (trapistom, gaudom, ili sl.), slika .
    3.
    Tockicem seci na stanglice, i redjati u podmazan pleh.
    4.
    Peci na 200 C oko 20-tak minuta, dok ne dobiju finu boju.
    Od istog testa se mogu modlicom praviti i perece, premazati jajetom i posuti sa malo susama ili kima.:)))




Izvor: coolinarika.com
         
Stanglice sa kackavaljem
4/ 5
Oleh