Sastojci:
Za biskvit (case su od 2 dl):
- 3 case brasna
- 3 case jogurta
- 2 casesecera
- 1 casa ulja
- 3 pune kasike kakaa
- 2 kasicice sode bikarbone
Za fil:
- 4 dlmleka
- 4 kasike secera
- 1 kesicapudinga od cokolade
- 250 gr.visanja
- 5 kasika visnjevace
Za čokoladnu glazuru:
- 150 gr.cokolade
- 100 gr margarina
- 3 kasike secera u prahu
- 1 dl mleka
Priprema:
Pomešati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta.
Smesu sipati u pleh (velicine 30x20) i peći u rerni na 180 stepeni.
Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga preseci na dva dela.
Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog mleka.
Donju koru premazati prohladjenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika visnjevace.
Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti cokoladnu glazuru.
Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca.
Posluživanje:
Moj savet je da se biskvit pece u najvecem plehu od rerne, 40x30, pa ga preseci na pola po duzini, tako ce sigurno obe kore biti podjednake debljine, sto ja nisam uradila pa mi je donja kora ispala tanja.
Recept je iz starog broja casopisa Blic Zena, u originalni su isle maline.
Ja sam dodala visnjevacu i koristila visnje iz zamrzivaca, mislim da je to bolja kombinacija.
Naravno, ako ce kolac jesti i deca, izbacite visnjevacu.
Pijana crnkinja
4/
5
Oleh
admin