subota, 28. studenoga 2015.

SAVRŠEN RECEPT ZA GALETE/ BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE MEKAN I UKUSAN PO NEKOLIKO DANA



Donosivam najbolji recept za galete ili bakini kolac. Kazem samo za onaj recept da je najbolji koji je isproban od velikih broja osoba a i ukljucujuci i mene . Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana ako se nepojedu koliko su dobre.

Sastojci



4 veca jaja
300 ml ulja
300 gr secera
 korica od jednog veceg limuna
250 ml mleka
600 gr brasna
1 prasak za pecivo


Priprema

1.
Izmesati jaja i secer mikserom pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.
2.
 Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi zlicom smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 – 3 zlice smese ), pa zatvoriti kalup i peci dok se ne upali zeleno svetlo a ugasise crveno ili dok ne porumeni.


3.
Na nekim aparatima za galete obavestava lampa kada svetli crveno tada galete se trebaju jos peci a kada se izgasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete su gotove i odma vaditi iz kalupa.
SAVRŠEN RECEPT ZA GALETE/ BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE MEKAN I UKUSAN PO NEKOLIKO DANA
4/ 5
Oleh