srijeda, 2. rujna 2015.

PILETINA U FINOM UMAKU

Treba vam, logično, piletina, deci vina i jedno pola sata vremena. Dobit ćete fino glavno jelo uz koje može i ne mora prilog.



Sastojci


60 dkg piletine (na trakice ili na filee)
20 dkg gorgonzole nasjeckane na komadiće
1 dcl vrhnja za kuhanje
1 dcl bijelog vina
maslac
mala glavica luka
provansalska mješavina začina ili tako nešto :)

Priprema
1.
piletinu prvo uvaljajte u začine; zatim je bacite na maslac i ispržite do kraja; traje 10-15 min.; izvadite piletinu iz teflonke s drvenim pomagalom
2.
u teflonku ubacite malo luka i pržite dok ne požućka; ubacite deci vina; pričekajte ispravanje; odmaknite se dok taj proces traje da vam ne pozli; dodajte gorgonzolu; kad se počne fino topiti naglo ubacite i vrhnje za kuhanje; sad je već to jedan fini gusti umak; zadovoljno se nasmiješite!
3.


vratite meso u umak; pržite minutu-dvije dok se svi sastojci, kako bi naš narod rekao, ne prožmu!
Izvor: www.coolinarika.com
PILETINA U FINOM UMAKU
4/ 5
Oleh