ponedjeljak, 14. rujna 2015.

NAOPAKE KIFLICE - UKUĆANIMA SU OVE BOLJE OD KLASIČNIH



Sastojci
500gr. brasna za dizana tijesta
22oml. mlijeka
80gr secera
65gr mekog maslaca
1 kom. jaje
1 vrecica germe
malo soli
__ Za punjenje
marmelada,nutella,cokoladne kapljice..
Premaz
1 zumanjaka
2 kasike mlijeka
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Zamjesite meko tijesto od navedenih sastojaka i ostavite na toplom da nadolazi.
Nadoslo tijesto podjelite na dva djela.
Rastanjite prvi dio,ne previse tanko,u krug koji podjelite na 4 pa na 8 trouglova..
Na sirem djelu svakog trougla zasjecite tijesto na sredini par centimetara,kao na slici..
Nutellom,ili sta vec koristite,namazite svaki trougao ali od uzeg djela(spica trougla) prema sirem djelu.
Ako koristite cokoladne kapljice rasporedite ih svugdje da ne budu samo na jednom mjestu.



2.
Zamotajte svaki trougao od uzeg djela prema sirem..



3.
Kad ste je zamotali spojite dva kraja i lagano stisnite da se zalijepe jedan za drugi-kao tortellino!
Premazite lagano umcenim zumanjcetom sa mlijekom..
Ponovite postupak i sa drugim djelom tijesta.

4.
__ Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 15-tak min.
Tople pospite secerom u prahu.

www.coolinarika.com
NAOPAKE KIFLICE - UKUĆANIMA SU OVE BOLJE OD KLASIČNIH
4/ 5
Oleh