subota, 19. rujna 2015.

KISELE CRVENE PAPRIKE ZA ZIMU-“NA ŽIVO” (BEZ KUHANJA)


Nekad sam puno zimnice pravila, krastavci, rajčica, pekmezi, turšija…moji baš nisu ljubitelji, pa sam dijelila. Ostala sam samo na ovoj paprici jer samo to rado jedu.

Sastojci
5 kg čiste očišćene crvene paprike
400 g šećera
130g soli
1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran



Priprema
1.
Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.
2.
Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
3.
U drugoj posudi pomiješajte ocat, šećer, sol i vinobran.
4.
Posuti to po paprikama.
5.
Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.
6.
staklenke operite i osušite u pećnici na 50¨.
7.
Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i onda još nadopunite tekućinom i zatvorite ..
Posluživanje
Paprika je tvrda, prekrasna, uvijek radim duplu dozu… jedina zimnica kaja se uvijek sva pojela i uvijek fali…



Izvor: coolinarika.com
KISELE CRVENE PAPRIKE ZA ZIMU-“NA ŽIVO” (BEZ KUHANJA)
4/ 5
Oleh