četvrtak, 9. srpnja 2015.

ZAPEČENE TIKVICE


Tikvice zapečene sa maslacem, vrhnjem, jajima, malo bijelog luka i začina! Brzo, fino, ukusno.

Sastojci

    3 manje tikvice
    50gr maslaca
    100gr vrhnja
    2 jajeta
    1 češanj bijelog luka
    kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber.



Priprema

    1.
    Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
    2.
    Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
    3.
    Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa "prstohvatom" vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
    4.
    Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata....
    Prijatno!

Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili  kao prilog uz meso.



Izvor:  www.coolinarika.com
ZAPEČENE TIKVICE
4/ 5
Oleh