utorak, 21. srpnja 2015.

ZAMRZNUTA TORTA OD JAGODA BOLJA NEGO SLADOLED


Zamrznutu tortu ili kolač još nisam pravila….-pa me privukao recept iz nove”Lise”svojom slikom i načinom izrade…Kao sladoled s okusom bijele čokolade i jagoda…!!!!
Sastojci

50 dag jagoda
1 limun
60 dag sira
2 v.ž vanilin šećera
8 dag šećera
20 dag bijele čokolade
4 jaja
400 g slatkoga vrhnja



Priprema

1.
Jagode operite,očistite i prerežite ili narežite na ploške.Limun operite-koricu naribajte a sok istisnite.Sir pomiješajte s šećerom,vanilin šećerom i sokom i koricom od limuna.
2.
Čokoladu rastopite na pari.Jaja kremasto pomiješajte u posudi uronjenoj u vruću vodu.Postupno umiješajte čokoladu.Kremu od jaja stucite u posudi uronjenoj u hladnu vodu pa umiješajte kremu od sira.Vrhnje istucite u polučvrsti šlag pa umiješajte u kremu od sira.
3.
Prsten za tortu (promjera 26 cm) stavite na pladanj za tortu.Stavite unutra pola kreme i zagladite.Na to stavite 1/3 jagoda i preostalu kremu…
4.
…a potom kolač stavite na najmanje 4 sata u zamrzivač.Jagode  pomiješajte s malo šećera,prsten maknitepolako uz nož uronjen u vruću vodu.Pospite jagodama i odmah poslužite.



www.coolinarika.com
ZAMRZNUTA TORTA OD JAGODA BOLJA NEGO SLADOLED
4/ 5
Oleh