subota, 18. srpnja 2015.

Splitska torta


Sastojci

Za tijesto:
 150 g oraha
 150 g smokava
 150 g grožđica
 3-4 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka By Podravka
 9 bjelanjaka
 9 žlica kristal šećera
Za kremu:
 5 žumanjaka
 5 žlica šećera u prahu
 150 g maslaca
 1 Vanilin šećer Dolcela



Priprema

Orahe, smokve i grožđice nasjeckajte i pomiješajte s brašnom. Dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste pretkraj utukli šećer. Lagano izmiješajte i dobivenu smjesu stavite u namašćen pleh (veličine 35×40 cm).
Pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohlađeno pečeno tijesto razrežite po duljini na tri jednako široka lista.
Za kremu, žumanjke i šećer miješajući kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Ohlađenoj kremi dodajte pjenasto izmiješan maslac i ponovno dobro izmiješajte.
Prvi i drugi list tijesta premažite pripremljenom kremom, složite jedan na drugi pa prekrijte trećim listom.
Posluživanje

Tako pripremljenu tortu dobro rashladite i ukrasite čokoladnim ukrasima.



coolinarka.com
Splitska torta
4/ 5
Oleh