Sastojci
Za palačinke:
1 Mješavina za palačinke Podravka (400 g)
700 ml vode
Za nadjev:
300 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
400 g špinata
½ žličice muškatnog oraščića
2 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Vegete
Za preljev:
100 ml kiselog vrhnja
1 jaje
Za posipavanje:
2 žličice ribanog parmezana
Priprema
1.
Mješavini za palačinke dodajte vodu i izmiješajte glatko tekuće tijesto. Tijesto ostavite odmarati 10-15 minuta.
2.
U međuvremenu očistite špinat te ga u kipućoj vodi kratko prokuhajte (2-3 minute). Zatim ga ocijedite, ohladite i sitno narežite.
3.
Dobro zagrijte tavu premazanu uljem i od pripremljenog tijesta pecite palačinke (ø 24 cm).
4.
U dublju zdjelu stavite dobro ocijeđen svježi kravlji sir, dodajte špinat, vrhnje, muškatni oraščić, Vegetu, papar i jaja te promiješajte tako da dobijete glatku smjesu.
5.
U odgovarajući okrugli kalup, koji ste namazali uljem, stavite palačinku, a zatim po njoj rasporedite nadjev. Tako redajte slojeve, a zadnji sloj neka bude palačinka.
6.
Tortu prelijte mješavinom vrhnja i jaja, posipajte parmezanom pa pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.
Posluživanje
Slanu tortu od špinata malo ohladite, a zatim narežite i poslužite sa sezonskom salatom. Tortu možete poslužiti i s jogurtom ili kiselim vrhnjem
Izvor: coolinarika.com
Slana torta sa špinatom
4/
5
Oleh
admin