četvrtak, 2. srpnja 2015.

ODUŠEVIT ĆE VAS KAKO SE BRZO SPREMA A OKUS MU JE FANTASTIČAN ZUCCHINI LOAF


Divan i jako socan loaf od tikvica,povrca i  sunke…salatica uz to i imate kompletan rucak…


Sastojci

1 salica 250 ml.
5 jaja
150gr. brasna
2 zlicice praska za pecivo
375gr. izrendanih tikvica
1 veliki luk
50-70gr. gljiva
1 mrkva
200gr. friske slanine ili sunka
1 salica cheddar sira ili drugi topljivi
60ml. ulja
sol,peper,vegeta



Priprema

Tikvice izrendajte i ostavite da odstoje.Mrkvu ogulite i izrendajte.
U meduvremenu u tavi przite sitno sjecaknu slaninu ili sunku dok ne postane hrskava.Ocijedite od ulja.
U istoj tavi przite sitno sjeckani luk i sitno sjeckane gljive.Pomijesajte slaninu i povrce zajedno.
U zdjelu izmiksajte ili izmjesajte jaja zatim dodavajte postepeno brasno pomijesano sa praskom za pecivo.
Ocijedite tikvice od tekucine.

U smjesu jaja i brasna dodajte ocijedene tikvice,smjesu sa slanininom i povrcem,mrkvu,cheddar sir ili drugi topljivi,ulje,sol peper i vegetu.
U pouljeni loaf pleh istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 35min. ili dok fino ne dobije braon boju.
Ako vam ostane rest od loafa,isjecite na tanke snite,isprzite u tavi,isprzite jaja i imate fantastican dorucak.Ili za rucak,isprzite loaf snite i posluzite sa bilo kojim sosom od gljiva,smedi sos ili drugi.
Posluživanje

U smjesu mozete dodavati i drugo povrce,grasak,cesnjak,spinat ili sto vec volite.
Takoder mozete peci u obicnom plehu za kolace 30X20cm ili u muffin pleh.



www.coolinarika.com
ODUŠEVIT ĆE VAS KAKO SE BRZO SPREMA A OKUS MU JE FANTASTIČAN ZUCCHINI LOAF
4/ 5
Oleh