četvrtak, 23. srpnja 2015.

Matildin tunel


Sastojci

    500 g lisnatog tijesta
    500-600 g višanja
    ½ l vrhnja za šlag
    1 vanilin šećer

    Sastojci za vanilija kremu
    2 praška za puding od vanilije
    7 ½ dcl mlijeka
    150 g šećera
    2 vanilin šećera
    250 g maslaca



Priprema

1.Priprema svitaka s višnjama
Odmrznuta tijesta, tanko razviti i na svaki dio složiti 5 redova ocijeđenih višanja od kojih se načine svitci /role. Višnje slagati u redu, jednu do druge. Napravljene svitke složiti u pekač, na masni papir. 10 svitaka od lisnatog i višanja peći u zagrijanoj pećnici na temperaturu od 180˚C dok tijesto blago ne porumeni. Svitke ohladiti.
2.Priprema kreme

Većinu mlijeka sa šećerom i vanilija šećerom kuhati. Praške za puding izmiješati s malo hladnog mlijeka  dok ne postane homogena smjesa. U zakipjelo mlijeko dodati puding i skuhati. Ohladiti. U ohlađeni puding dodati izmiksani maslac.
3.    Na tacu složiti tri svitka, namazati sloj kreme od vanilije i na nju staviti dva svitka, koja se isto premazuju kremom od vanilije (gore i sa strane). Isto napraviti i s preostalim svitcima i kremom. Ako se tijekom pečenja 3 odnosno 2 svitka povežu, iskoristiti to za lakše slaganje. Na kraju, oba „tunela“ premazati tučenim vrhnjem s vanilin šećerom.
4.    Ostaviti u hladnjaku par sati prije serviranja. Kolač treba držati u hladnjaku.
 
Savjet: kolač se može napraviti dan ili dva prije serviranja, sočniji je i ukusniji.



Autor: Mirjana Šmit
izvor : http://www.odslatkogasladje.net/#!matildin-tunel/c7ai

Matildin tunel
4/ 5
Oleh