četvrtak, 25. lipnja 2015.

Vatrena rolada


Sastojci
Glavni sastojci
500 gr mljevenog mesa
200 gr mješavine smrznutog povrća (ono za salate ili za juhe)
3 kom jaja
50 gr mrvica (prezle)
100 gr tanko narezane mesnate slanine
po malo soli, papra, vegete
1 glavica luka (to sam dodala jer mi nekako meso ne ide bez luka)
2 češnja češnjaka (dodano kao i crni luk)
Za dekoriranje
nešto senfa i kečapa ljutoga



Priprema
1.
U dubljoj posudi miješati meso, sol, papar, prezlu i povrće. Naribati obje vrste luka. Dodati jaja i opet sve dobro izmiješati.
2.
Duguljasti kalup prvo obložiti papirom za pečenje. Na dno složiti kriške slanine (poželjno je da budu dulje od samog dna tako da se “penje” uz stranice). Na slaninu staviti meso sa povrćem i kašikom izravnati površinu.
3.
Pokriti tankim kriškama slanine. Peći oko 45-60 minuta na 200 stupnjeva u već zagrijanoj pećnici na donjoj rešetki.
Posluživanje
Gotovu roladu preručiti na tanjur i ukrasiti senfom i kečapom. Ja sam ju poslužila uz prženi krompir s mrkvom. Također dobro ide s pivom.



Izvor: coolinarika.com
Vatrena rolada
4/ 5
Oleh