utorak, 2. lipnja 2015.

Varaždinski klipići


Sastojci:

1 kila brašna
6 deci mleka
2 i pol deci ulja
8 deka friškoga kvasa
2 i pol deke soli
2 i pol grama kumina
2 deke cukora
pola jaja



Priprema:

Kvas se stavi zdigati skupa z malo friškoga mleka, malo brašna i cukora.
Brašno prosijemo, dodamo sol, ulje, zdignuti kvas i z mlekom zamesimo mekano testo. Testo se mora jako dobro i dugo mesiti tak da bude rahlo, (kad ga jako natiskavamo i prehitavamo po tabli, dobro je misliti na nekaj kaj nas muči i preganja), a onda ga ostavimo da se zdiže.
Kad je zdignuto, iz njega napravimo 25 komada koje složimo v hlepčeke i opet ih ostavimo da se zdižeju.
Svaki hlepček se razvalja da bu dugi otprilike 20 centimetri.
Testo se počne zamatati oddole prema gore i usput ga se rasteže na duljinu, tak da klipiči zideju otprilike 25 centimetrov.
Složimo ih na protvan i opet ostavimo da se kaj? Da se zdižeju.
Premažemo ih sa žumanjkom i posipamo z kuminom. Peče se na 220°C, 10 do 12 minuta.



Izvor: coolinarika.com
Varaždinski klipići
4/ 5
Oleh