SASTOJCI :
2 kesice sladoleda za mućenje od jagode ili šumskog voća,
4oo ml mleka,
2 kesice želatina,
8 kašika hladne vode,
35o gr šumskog voća (može zamrznuto),
2oo gr piškota,
2oo ml soka od borovnice za umakanje piškota,
šlag za dekoraciju.
PRIPREMA :
Mutiti sladoled sa mlekom oko 5 minuta. Za to vreme želatin potopiti u 8 kašika hladne vode i
ostaviti da odstoji dok se sladoled muti. Na ringli otopiti želatin pa ubaciti u sladoled i dobro
umutiti. Piškote umakati u crveni sok i poređati na dno tacne koja je obložena kalupom za torte.
Izručiti sladoled preko piškota pa ubaciti voćkice koje ne morate predhodno odmrzavati. Lagano
izmešati da se voće rasporedi koliko toliko ravnomerno.
Na vrhu poređati još jedan sloj piškota umakanih u sok. Ostaviti tortu u frižer da se stegne a pre
služenja je možete ubaciti i u zamrzivač. Pre sečenja dekorišite šlagom i ako želite u šlag možete
dodati i malo mlevenog keksa :D.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.gr
TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM
4/
5
Oleh
admin