srijeda, 24. lipnja 2015.

Torta od rendanih tikvica i kisele pavlak


Sastojci
Za kore:
2 x 1 velika tikvica
2 x 3 jaja
2 x 3 kasike brasna
po zelji seckan persun
Za fil:
oko 600 gr kisela pavlaka



Priprema
1.
U dva suda narendati po jednu veliku ociscenu tikvicu, posoliti i ostaviti 20-ak minuta da puste vodu.
2.
Ukljuciti rernu na 180 stepeni. Umutiti 3 jaja mikserom, oko minut, dodati iscedjene tikvice i 3 kasike brasna, ne sme da bude tecno, nego kompaktno, a ako je retko, dodati brasno jos malo i seckani persun.
3.
Pleh ( 35x25 ) obloziti pek papirom i bez ikakvog uljenja izliti smesu, lepo poravnati da bude iste debljine i peci 20 minuta.
4.
Za to vreme mutiti za drugu koru, ovu prvu izvaditi, skinuti odmah papir, vratiti ga u pleh, isipati smesu i peci.
5.
Dobicete dve tanke korice, koje su cvrste i meke u isto vreme, ne kidaju se i mogu se seci da se "kroje" prema velicini cinije u kojoj se servira slana torta. Ja je redjam u srednjoj vatrostalnoj ciniji, svaki red kore premazujem kiselom pavlakom i stavim u frizider.



Izvor: coolinarika.com
Torta od rendanih tikvica i kisele pavlak
4/ 5
Oleh