srijeda, 24. lipnja 2015.

Slana zetova torta (na moj nacin)


Sastojci
Kora
6 jaja
po ukusu soli
375 ml jogurta
150 ml ulja
300 g barenog seckanog spanaca
2-3 kasicice tucane aleve paprike
13 kasika brasna
3 praska za pecivo
Fil
200 ml kisele pavlake
100 g krem sira
200 g mrvljenog sira
300 g dimljene sunke
100 g seckanih zelenih maslina (ko voli)
po ukusu soli
Dekoracija
200 ml kisele pavlake
malo kecapa
list persuna



Priprema
1.
ZELENA KORA: Penasto mixerom umutiti 2 jaja i so, pa dodati 125 ml jogurta, 50 ml ulja, 300 g spanaca, 5 kas.brasna i 1 pecivo.Sve lagano promesati, sipati u podmazanu okruglu tepsiju br 28 i peci na 220 C.
2.
CRVENA KORA: Penasto mixerom umutiti 2 jaja i so, pa dodati 125 ml jogurta, 50 ml ulja, 2-3 kasike tucane aleve paprike, 4 kas.brasna i 1 pecivo.Sve lagano promesati, sipati u podmazanu okruglu tepsiju br 28 i peci na 220 C.
3.
ZUTA KORA: Penasto mixerom umutiti 2 jaja i so, pa dodati 125 ml jogurta, 50 ml ulja, 4 kas.brasna i 1 pecivo.Sve lagano promesati, sipati u podmazanu okruglu tepsiju br 28 i peci na 220 C.
4.
FIL: Umutiti pavlaku, mrvljeni sir, krem sir, so, dimljenu sunku i masline po zelji.Dobro sjediniti i filovati tortu.
5.
FILOVANJE: zelena kora + fil+ zuta kora + fil + crvena kora + pavlaka.
6.
Dekorisati po zelji kecapom i persunom.
Posluživanje
Ovu tortu je najbolje napraviti 1-2 dana ranije,ostaviti u frizideru da odstoji i kore ce upiti fil i bice mekane.Sto duze stoji bice ukusnija.



Izvor: coolinarika.com
Slana zetova torta (na moj nacin)
4/ 5
Oleh