Sastojci
25 dag miješanog mljevenog mesa
1 češanj češnjaka
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica
na vrh noža crvene slatke paprike
1 žlica sitno sjeckanog peršina
2 duže trake suhe slanine ( domačeg špeka )
15 dag sira
po potrebi ulja za prženje
Vegeta, sol, papar
Priprema
Mljevenom mesu dodati češnjak, jaje, crvenu papriku, krušne mrvice Vegetu i papar pa umijesiti mesno tijesto.
Od sušene slanine odnosno domaćeg špeka odrezati dvije duge i malo šire trake
Sir “Podravec” odrezati na ploške debljine 0,5 cm pa većim kalupom za kolače izrezati krugove sira
Od kuglice mesnog tijesta razvaljati plohu debljine oko 1 cm pa je istim kalupom, kojim je rezan sir, oblikovati u kružnu plohu.
Na tako pripremljenu plohu mesnog tijesta staviti kolut sira pa na njega staviti drugu mesnu plohu
Mesne plohe sa sirom omotati pripremljenom trakom slanine a spoj učvrstiti kuhinjskim iglama ili čačkalicama.
Kod ovako pripremljenih odrezaka od mljevenog mesa sa sirom, slanina sprečava da se rastopljeni sir razlije a ujedno odrezak obogaćuje specifičnim okusom.
Odreske pržiti polagano u dubokoj masnoći s obje strane.
Poslužiti uz razne priloge. Moj prilog ovaj puta je bio kuhani krumpir i pirjana paprika sa šampinjonima.
Izvor: www.coolinarika.com
RUČAK ZA PAMĆENJE: FAŠIRI SA SIROM U ZAGRLJAJU ŠPEKA
4/
5
Oleh
admin