srijeda, 3. lipnja 2015.

Lagan i preukusan: Japanski čizkejk od tri sastojka za kojim ćete poludeti

Razmišljate li o laganom desertu koji se lako priprema, a koji je toliko ukusan da ćete biti ponosni na sebe što ste ga pripremili?


Lagan, preukusan i mek kao duša

Onda je japanski sufle čizkejt prava stvar za vas.
Pored toga što se sprema poprilično lako, biće vam potrebna samo tri sastojka, koja možeda već imate u svojoj kuhinji.



Za pripremu ove neodoljive poslastice biće vam potrebno oko sat vremena.

SASTOJCI:
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 g neslanog krem sira sobne temperature


PRIPREMA:
Najpre odvojte žumanca od belanaca. Belanca odložite u frižider i upalite rernu na 170 stepeni kako bi se zagrejala. Belu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo prohladi, pomešajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmešajte špatulom. Izvadite belanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst sneg.

Nakon toga pomešajte plastičnom špatulom sneg od belanaca i fil od krem sira i čokolade (pogledajte video tutorijal).

Dobijenu smesu sipajte u zamašćeni pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca.



Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.
Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu.
Lagan i preukusan: Japanski čizkejk od tri sastojka za kojim ćete poludeti
4/ 5
Oleh