srijeda, 10. lipnja 2015.

KREM TORTA SA PUDINGOM I JAFFA KEKSOM


SASTOJCI :
3 pudinga od vanile,
1 L mleka,
1o kašika šećera za puding,
1 vanilin šećer za puding,
5o gr margarina,
1oo gr crne čokolade,
1oo gr piškota,
1oo gr jaffa keksa,
sok od narandže za umakanje,
šlag za dekoraciju.



PRIPREMA :
Od litre mleka izdvojiti čašu. Ostatak staviti u šerpicu da se kuva na laganoj vatri. Tri kesice pudinga umešati u izdvojeno mleko i dodati vanilin šećer i 1o kašika šećera. Skuvati puding pa ga ostaviti da se prohladi. Hladan puding mikserom sjediniti sa 5o gr margarina pa ga podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 1oo gr otopljene čokolade. Piškote umakati u sok i poređati na dno tacne. Preko njih rasporediti fil sa čokoladom. Jaffa keks takođe umakati u sok pa poređati preko fila od čokolade. Preko jaffe premazati fil od vanile. Ostaviti nekoliko sati da se hladi i lepo stegne u frižideru. Tortu dekorisati šlagom pa je poslužiti :).



http://milicinakuhinja.blogspot.com/
KREM TORTA SA PUDINGOM I JAFFA KEKSOM
4/ 5
Oleh