SASTOJCI :
za testo :
2oo ml jogurta,
1oo ml vode,
1 kašičica šećera,
1 kocka svežeg kvasca,
1 kg brašna,
4 jaja,
1 žumance,
100 ml ulja,
200 mltople vode,
soli 3~4 kašičice,
15o gr margarina.
za premazivanje žužua :
1 belance,
susam za posipanje.
PRIPREMA :
Jogurt i 1oo ml vode podmalčiti na ringli. U to dodati kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da
nadođe. U kg brašna ubaciti 4 jaja, 1 žumance, 2oo ml tople vode, 1oo ml ulja, so i nadošao
kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti ga da se udvostruči. Izvaditi testo na pobrašnjenu radnu
površinu pa ga podeliti na 4 dela.
Margarin ili puter otopiti. Svaku jufku rastanjiti oklagijom i premazati margarinom sem poslednje.
Ređati jednu preko druge.
Iseći testo na kockice i poređati u pleh obložen pek papirom. Premazati svaku belancetom i posuti susamom
Žužu peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 25 minuta. Poslužiti uz jogurt za doručak ili večeru a
možete ga spremiti i kada vam dolaze gosti, biće oduševljeni :D.
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com / http://kuhinja-i-ideje.blogspot.com/
DOMAĆI ŽU - ŽU
4/
5
Oleh
admin