nedjelja, 21. lipnja 2015.

Domaća tjestenina



Za pripremu domaće tjestenine upotrijebite Pšenično glatko brašno tip 550 Podravka i jaja.

Jaja umiješajte u brašno vilicom uz dodatak vode i po želji malo ulja.

Umijesite čvrsto tijesto.



Tijesto oblikujte u kuglu i ostavite neka malo odstoji.

Tijesto tanko razvaljajte drvenim valjkom.

Tanko razvaljano tijesto višenamjenskim kuhinjskim nožem podijelite u više dijelova i posušite. Zatim dijelove tijesta stavite jedan na drugi, presavijte ih pa režite na tanke rezance pogodne za domaće juhe.

Napola prosušene dijelove tijesta pospite brašnom, presavijte ih i narežite na šire rezance. Kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi i poslužite kao prilog uz mesna ili riblja jela u umaku.

Odležanu kuglu tijesta narežite na manje dijelove. Naribajte na ribež kako biste dobili taranu koju možete koristiti za bistre i ragu-juhe.


Izvor: coolinarika.com
Domaća tjestenina
4/ 5
Oleh