subota, 20. lipnja 2015.

Čokoladni rolat :)




Sastojci

    Za koru
     6 jaja
     6 kasika secera
     3,5 kasike brasna
     1,5 kasika kakaa
    Za fil
     250 g maslaca
     200 g secera u prahu
     100 g cokolade
     2j aja
    Glazura
     100 g cokolade
     3 kasike ulja



Priprema

    Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati secer, jedno po jedno zumance i na kraju pazljivo umesati brasno i prosejani kakao ( da ne bi imao grudvica).
    Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen masnim papirom i ispeci koru.
    Gotovu koru odmah izvaditi na vlaznu platnenu salvetu i uviti u rolat.
    U medjuvremenu pripremiti fil: umutiti penasto maslac sa secerom u prahu.
    Dodati zumanca, rastopljenu cokoladu i na kraju cvrstu penu od belanaca. sve dobro umutiti mikserom.
    Kad se kora ohladila, odmotati i preseci na pola po duzini, tako da dobijemo dve kore za dva mala rolata.
    Premazati pripremljenim filom, ponovo zaviti u rolat i odgore premazati tanko sa malo fila.
    Ostaviti da se dobro rashladi i preliti glazurom od cokolade. Po zelji, poprskati sa malo bele cokolade.
    Sastojci za cokoladnu glazuru su dati kao osnovna mera i dovoljni su za prelivanje jednog malog rolata, za oba rolata treba udvostruciti kolicinu.
    Ako vam je jednostavnije, samo naribajte cokoladu preko premazanog rolata i po zelji pospite sa malo cokoladnih mrvica.

Posluživanje

Ovo je recept za dva mala cokoladna rolata, naravno da se moze napraviti i jedan veliki od navedenih sastojaka. U tom slucaju bolje je onda napraviti nesto deblju koru ( 8 jaja, 8 kasika secera, 5 kasika brasna, 2 kasike kakaa). Ko zeli, moze napraviti i klasicni fil na pari.
Najlepse se sece ako se rolat prethodno rashladi.



coolinarka.com

Čokoladni rolat :)
4/ 5
Oleh