utorak, 30. lipnja 2015.

Čokoladne princes krofne


Sastojci

250 ml vode, 100 g maslaca, 130 g brašna, 20 g kakaoa, 80 g šećera, 5 jaja, 250 ml mleka, 30 g gustina, 100 g bele čokolade, 200 ml slatke pavlake, 50 g crne čokolade, toping i višnje za ukrašavanje.



Priprema:

Staviti vodu, maslac i 30 g šećera da proključa, dodati brašno i kakao, dobro promešati i skloniti s vatre. Kad se ohladi, dodavati jedno po jedno jaje neprestano mešajući. Masu ubaciti u špric, oblikovati krofne na papiru za pečenje. Peći na 200 stepeni oko 5 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 30 minuta.
U 100 ml mleka razmutiti gustin. Preostalo mleko staviti da proključa sa 50 g šećera, pa dodati razmućeni gustin i kuvati dok se masa ne zgusne. Skloniti s vatre, dodati belu čokoladu da se istopi. Ohlađenoj masi dodati umućenu slatku pavlaku. Krofne preseći na pola i filovati ih ovom masom. U svaku dodati malo seckane crne čokolade. Ukrasiti pavlakom, topingom i višnjom.
Čokoladne princes krofne
4/ 5
Oleh