ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Čokoladna tortica


sastojci

150 gr. secera
2 kasike putera
2 kasike soka od limuna
2 jaja
200 gr. brasna
pola praska za pecivo
prstohvat soli
300 ml. mlijeka

Fil:

200 gr. secera u prahu
100 gr. putera
250 gr. cokolade
1 kasika soka od limuna
2 kasike mlijeka

Ukrasavanje:

150 gr. cokolade
1 saka kikirikija ili oraha



Priprema:

Pec zagrijat na 350F-180C
Kalup oblozit pek papirom.
U posudu stavit jaja,secer,sok od limuna i so pa sve dobro izmutit.
Dodajte omeksal puter I nastavite sa mucenjem.
Dodajte brasno I prasak za pecivo pa izmutite.
Pomalo dodajite mlijeko i neprestano mutate.
Istresite u kalup pa pecite dok kora nebude gotova.
Gotovu koru maknite iz kalupa,prohladite i presjecite.
Izmutite omeksal puter i secer u prahu.
Dodajte mlijeko,sok od limuna i otopljenu cokoladu.
Sve dobro izmutite i istresite preko kore.

Prekrite drugom korom pa prelite otopljenom cokoladom kojoj ste dodali mljeven kikiriki ili orahe



Izvor: coolinarika.com
Čokoladna tortica
4/ 5
Oleh