SASTOJCI :
5oo gr krompira,
2oo ml mleka,
2~3 jaja,
1 kašika brašna,
2~3 glavice crnog luka,
ulje za prženje,
so po ukusu,
biber, origano, aleva paprika po želji.
Meso ako imate, a i ne mora :).
PRIPREMA :
Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ulje prebaciti na dno posude za pečenje, pa preko rasporediti isečeni krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 2oo C oko pola sata. Ako imate koje parče mesa poređajte preko krompira pre pečenja.
Prijatno!
Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.in/
ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA
4/
5
Oleh
admin
