Sastojci
Biskvit
8 jaja
4 zlice hladne vode
8 zlica secera
10 punih zlica brasna
1 prasak za pecivo
8 zlica oraha/badema/ljesnjaka
ribana kora limuna/narance
Priprema
1.
Odvojite bjelanjke od zumanjaka
2.
Bjelanjke stucite u cvrst snijeg (dodajte malo soli),jednu po jednu zlicu hladne vode i jos malo miksajte.Snijeg mora biti sasvim cvrst.
3.
Secer i zumanjke naizmjenicno dodavajte bjelanjcima, svaki put dobro miksajuci, da se do kraja smjesa udupla.
4.
Brasno prosijte s praskom za pecivo i postupno zajedno s orasima dodajte smjesi mjesajuci lagano rukom da pjena ne padne
5.
I jos samo limunova korica..
6.
peci u namazanom i brasnom posutom kalupu za torte 40-45 min na 170-180 stupnjeva, ovisno o pecnici
7.
Ohladjeni biskvit 3 puta vodoravno prerezite i nadjevajte omiljenom kremom
Posluživanje
Dodavanjem razlicitih sastojaka poput kakaa,otopljene ili naribane cokolade,cimeta,nekoliko zlica kuhane kave,kokosa…dobit cete svaki puta drugaciju,novu podlogu za tortu
Izvor: coolinarika.com
Univerzalni biskvit
4/
5
Oleh
admin