utorak, 19. svibnja 2015.

Univerzalni biskvit


 Sastojci

    Biskvit
    8 jaja
    4 zlice hladne vode
    8 zlica secera
    10 punih zlica brasna
    1 prasak za pecivo
    8 zlica oraha/badema/ljesnjaka
    ribana kora limuna/narance



 Priprema

    1.
    Odvojite bjelanjke od zumanjaka
    2.
    Bjelanjke stucite u cvrst snijeg (dodajte malo soli),jednu po jednu zlicu hladne vode i jos malo miksajte.Snijeg mora biti sasvim cvrst.
    3.
    Secer i zumanjke naizmjenicno dodavajte bjelanjcima, svaki put dobro miksajuci, da se do kraja smjesa udupla.
    4.
    Brasno prosijte s praskom za pecivo i postupno zajedno s orasima dodajte smjesi mjesajuci lagano rukom da pjena ne padne
    5.
    I jos samo limunova korica..
    6.
    peci u namazanom i brasnom posutom kalupu za torte 40-45 min na 170-180 stupnjeva, ovisno o pecnici
    7.
    Ohladjeni biskvit 3 puta vodoravno prerezite i nadjevajte omiljenom kremom

Posluživanje

Dodavanjem razlicitih sastojaka poput kakaa,otopljene ili naribane cokolade,cimeta,nekoliko zlica kuhane kave,kokosa…dobit cete svaki puta drugaciju,novu podlogu za tortu



Izvor: coolinarika.com
Univerzalni biskvit
4/ 5
Oleh