nedjelja, 10. svibnja 2015.

Torta Carmen


Sastojci

 biskvit
 3 kom jaja
 100 g šećera
 90g brašna
  nadjev
 1 staklenku kompota od višanja (oko 200ml)
 500g sviježeg kravljeg sira
 1 limun
 9 listića želatine
 4 žumanjka
 100g šećera
 1, 5 dcl mlijeka
  sasvim malo soli
 5 dcl slatkog vrhnja
  za ukras
  omot crvenog preljeva za tortu
 1,5 dcl slatkog vrhnja
  nekoliko višanja
 2 žlice bademovih listića





Priprema


Biskvit

7 minuta miješajte mikserom jaja sa šećerom.

Nakon toga lagano umiješajte brašno .

Ispecite u pećnici zagrijanoj na 170 ¨ C ( oko 20 min) .

Kada se ohladi biskvit  vodoravno prerežite na pola.

Za kremu

višnje izvadite  iz kompota da se ocijede (oko1 sat)

Želatinu namočite u hladnu vodu ( 10 min.)

Žumanjke miješajte na pari  žicom, dodajte 2 žlice limunovog soka i naribanu koricu  limuna, šećer, mlijeko i sasvim malo soli .

U gustu i glatku kremu (vruću ) dodajte ocijeđenu želatinu.

Dok se krema hladi, povremeno promiješajte,  kad se počne stvrdnjavati dodajte sir , te tučeno slatko vrhnje.

Odvojite četvrtinu kreme  i u nju primiješajte višnje .

Kalup (26 cm) za torte obložite aluminijskom folijom.

U dno ulijte i stavite veći dio kreme, na kremu stavite jedan dio biskvita na koji stavite kremu s višnjama . Pokrijte drugim dijelom biskvita i nježno stišćite da torta bude ravna .

Neka torta odleži preko noći u hladnjaku.

Drugi dan stavite na kalup pladanj i okrenite tortu na pladanj.

Napravite crveni preljev zza tortu prema uputama na omotu ali ne sa vodom već sa sokom od kompota .

Kad se preljev stvrdne maknite foliju

Preostalo vrhnje izradite napravite ružice i ukrasite tortu.

Sa strane  ukrasite listićima badema .



Izvor: www.coolinarika.com
Torta Carmen
4/ 5
Oleh