utorak, 19. svibnja 2015.

Mramorni sa jagodama i mascarpone sirom


Sastojci
za tijesto
200g maslaca sobne temperature
120g secera
1 vanilin secer
4 cijela jaja
200g brasna
sok 1-2 limuna
1 puna zlicica praska za pecivo
100g tamne cokolade
1 velika zlica kakaa
rum
za kremu
500g mascarpone
200ml vrhnja za slag
1 vrecica ucvrscivaca za slag
70g secera
250g jagoda
sok limuna
za ukras i preljev
250g jagoda
70g secera
1 preljev za torte( crveni)



Priprema

Sastojci su za kalup promjera 26 cm...

Za tijesto pjenasto umutite maslac sa secerom i vanilin secerom. Dodajte jedno po jedno jaje i brasno sa prakom za pecivo. Tijesto treba biti gusto. Dodajte sok od limuna i rum po zelji.
Pola smjese stavite zlicom u kalup oblozen papirom za pecenje, a u ostatak smjese dodajte 100g otopljene cokolade i kakao. Stavite u kalup sa zutom smjesom i poravnajte povrsinu.
Pecite oko 20-25min na 170°.
Peceni biskvit ostavite desetak minuta u kalupu da se odladi i tek ga onda izvadite i pustite ga da se sasvim ohladi prije nego stavite kremu.

Za kremu prvo usitnite jagode sa secerom i malo lim. soka u pire smjesu, pa dodajte mascarpone i tuceno slatko vrhnje( u koje ste stavili ucvrscivac za slag).

Oko ohladenog bisvita stavite prsten i na mazite kremu. Na kremu stavite preostale jagode narezane na ploske i preko toga stavite crveni preljev za tortu.

Ako su vam jagode jako zrele i socne biti ce i vise soka pa bi krema mogla biti premekana. Tada stavite jedan paketic Gelatine fix ili 2 ucvrscivaca za slag



Izvor: coolinarika.com
Mramorni sa jagodama i mascarpone sirom
4/ 5
Oleh