subota, 23. svibnja 2015.

MOJ OMILJENI KOLAČ SA VIŠNJAMA


Iz bilježnice....nisam ga dugo pravila, kako su višnje dobro rodile i on je došao na red :))
Sastojci

    Biskvit
    3 jaja
    1 dcl šećera
    1 vanilin šećer
    1 dcl mlijeka
    1 dcl ulja
    3 dcl oštrog brašna
    1 prašak za pecivo

    Fil
    60-70 dkg očišćenih višanja
    2 dcl šećera
    9 dcl vode
    2 pudinga od vanilije

    Ukras
    3 vrečice šlaga ili 1/2 l tekućeg vrhnja za šlag

    Glazura
    10 dkg tamne čokolade
    ulje



Priprema

    1.
    Jaja, šećer, mlijeko i ulje izmiksajte da se otopi šećer.
    2.
    Dodajte brašno sa praškom za pecivo i dobro izmiksajte.
    3.
    Biskvit stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju.
    4.
    Pecite na 160-170 C 20 -30 minuta, dok biskvit lijepo porumeni.
    5.
    Dok se biskvit peče, očišćene višnje stavite  kuhati u 7 dcl vode sa 2 dcl šećera /. Kada zakuha kuhajte  5 minuta da malo omekane.
    6.
    2 pudinga izmješajte sa 2 dcl vode, da nema grudica.
    7.
    U višnje ukuhajte puding, sve zajedno kuhajte još 1-2 minute, vruće prelijte preko biskvita. Kolač držite u tepsiji.
    8.
    To sve ohladite.
    9.
    Na ohlađeno stavite izlupani šlag i dobro ohladite.
    10.
    Na šlag možete staviti čokoladnu glazuru ako želite.
    11.
    Veličina tepsije je 38x22.
    12.
    Dobar tek !
    13.
    Da nadopunimm recept, očišćene višnje možete samljeti sa štapnim mikserom, dobiti ćete glatku smjesu koju ukuhajte u puding, višnje neće ispadati, kada režete kolač.

Posluživanje
Poslužite se i uživajte u kolaču nakon što se dobro ohladio.



Izvor: coolinarika.com
MOJ OMILJENI KOLAČ SA VIŠNJAMA
4/ 5
Oleh