ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

MILKA TORTA


Sastojci:

Kora: (x3)
 
-3 bjelanjka
-3 žlice šećera
-50 g mljevenih lješnjaka ili oraha
-1/2 žlice brašna

Krema:
 
-1 l mlijeka
-9 žutanjaka
-100 g šećera
-3 žlice brašna
-3 pudinga od vanilije
-300 g mliječne čokolade sa sjeckanim lješnjacima
-300g bijele čokolade
-250 g margarina
-1/2 l vrhnja za šlag



Priprema:

Kore:
Od navedenih sastojaka ispeći kore.

Krema:

Žutanjke, šećer, brašno i pudinge skuhati u mlijeku i podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati čokolade s lješnjacima, u drugi bijele čokolade.
Miješati dok se čokolada ne otopi. Kad se kreme ohlade u svaku dodati po jednu polovicu margarina i mazati kore. Ukrasiti po želji.

U mom receptu ide da se radi:

KORA-KREMA-ŠLAG (x3), ali ja ne stavljam šlag, nego samo na vrh.



Izvor: www.coolinarika.com
MILKA TORTA
4/ 5
Oleh