utorak, 26. svibnja 2015.

LAGANA LETNJA-TORTA

Bez pečenja! Sa finom podlogom od keksa i bele čokolade, bogata kremastim filom. Sa bananama i prelivom od višanja.


Sastojci

    za podlogu:
     250 - 300 g keksa
     150 g otopljenog maslaca
     100 g otopljene bele čokolade
     ... mleko po potrebi
    za nadev:
     1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
     600 ml hladnog mleka
     3 banane
    za preliv:
     200 g višanja, ispasiranih
     200 g šećera
     1 kašika džemfixa 1:1



Priprema

Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.

Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.

Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.

Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
  
Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.

Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.


LAGANA LETNJA-TORTA
4/ 5
Oleh