utorak, 12. svibnja 2015.

Eurokrem torta - odlična i ukusna !


Potreban materijal:
Za koru:
- 5 belanca
- 15 kašika šećera
- 1 kašika alkoholnog sirćeta- 150gr eurokrema Za fil: - 6dl mleka - 5 žumanceta - 2 pudinga od vanile - 150gr šećera
- 250gr putera
- 2 šlag krema od vanile
-120g
- 100gr čokolade u prahu
- 150gr mlevenog keksa
- 2dl slatke pavlake



Priprema:

Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer, i na kraju dodati sirće. Okrugao kalup dimenzija 30cm obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći sat vremena u rerni predhodno zagrejanoj na 150C. U manju šerpu sipati 4dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne provri. Žumanca umutiti i dodati razmućen puding u 200ml mleka, dodati u ključalo mleko i skuvati kašicu. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa umućenim puterom. Posebno umutiti šlag krem prema uputstvu na pakovanju, pa dodati u umućen i sjedinjen fil i lagano promešati. Krem podeliti na dva dela. U jedan dodati keks i čokoladu u prahu, drugi deo ostaje žut. Pečenu koru premazati eurokremom, staviti preko crni fil, pa onda i žuti. Slatku pavlaku umutiti uobičajeno i premazati preko žutog fila. Dekorisati po želji i ostaviti tortu u frižideru da se stegne.



Izvor : coolinarika.com

Eurokrem torta - odlična i ukusna !
4/ 5
Oleh