četvrtak, 14. svibnja 2015.

ČOKOLADNI ANĐEO


Sastojci

    Tijesto
     6 jaja
     20 dag šećera
     1 žlica ruma
     20 dag glatkog brašna
     1 prašak za pecivo
     5 dag mljevenih oraha
     2 žlice kakaa
     1,8 dl jogorta ili kiselog vrhnja
     par zrna soli
    Krema
     4 dl mlijeka
     1 prašak za puding bourbon vanilija
     10 dag kristal šećera
     1 vanilin šećer
     20 dag omekšalog margarina
     10 dag šećera u prahu
    Preljev
     1 dl mlijeka
     1 jušna žlica ruma
     1 jušna žlica kristal šećera
    *Čokoladna glazura*
     20 dag čokolade za kuhanje
     10 dag margarina
     4 žlice mlijeka
     2 žlice ulja

Priprema



    1.
    Tijesto:
    Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
    2.
    Bjelanjke istući sa 5 dag šećera i par zrna soli u čvrsti snijeg.
    3.
    U drugoj posudi miksati: žumanjke, 15 dag šećera i rum da nastane gusta pjenasta smjesa.
    4.
    Brašno, prosijani kakao, prašak za pecivo i orahe dobro izmiješati pa dodavati u smjesu žumanjaka naizmjenično sa jogortom. Na kraju u to lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
    5.
    Biskvit peći u dva kalupa za srneći hrbat u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C cca 30-35 minuta.
    6.
    Pečena tijesta preokrenuti, ostaviti da se hlade pa izvaditi iz kalupa.
    7.
    Krema:
    Lončić za puding isprati hladnom vodom i ostaviti mokar (iznutra naravno), sipati mlijeko, prašak za puding i šećer te staviti kuhati uz povremeno miješanje. Kad se pod mutilicom osjeti početak zgušnjavanja pudinga miješati malo energičnije dok smjesa ne zakuha a onda kuhati i povremeno miješati još 2 minute.
    8.
    Kuhanu kremu premazati trokutićem margarina (odvojiti od 20 dag) nataknutim na viljušku, time omogućavate hlađenje kreme bez stvaranja korice i bez obaveze da ju stalno miješate.
    9
    Omekšali margarin dobro izmiksati, dodati šećer u prahu i miksati dok ne postane pjenast te mu tada dodati ohlađenu kremu koju ste prije malo izmiksali.
    10.
    Slaganje:
    Ohlađenom biskvitu dugim oštrim nožem odrezati unurašnjost u obliku trokuta ili luka. Oba biskvita gdje se spaja krema navlažiti preljevom.
    11.
    Vanjski dio biskvita vratiti u kalupe te premazati trečinom kreme.
    12.
    Vratiti unutrašnjost biskvita na mjesto, dobro utisnuti, okrenuti zajedno sa kalupom pa ih tako pridržati kako bi se biskvit i krema sljubili i poravnali. Staviti tako u hladnjak na pola sata.
    13.
    Izvaditi iz hladnjaka i premazati vanjski dio kremom.
    14.
    Otopiti sastojke za čokoladnu glazuru miješajući ih na laganoj vatri ali paziti da se smjesa ne pregrije, treba ostati gusta.
    15.
    Glazurom premazati oba anđela.



Izvor: coolinarika.com
ČOKOLADNI ANĐEO
4/ 5
Oleh