Ako volite čokoladu, a nemate previše vremena za pečenje i pravljenje komplikovanih filova, ovo je pravi
recept koji vam treba.
Sastojci su:
° 1 I mlijeka
° 10 kašika šećera
° 3 pudinga od vanile
° 300 g mliječne čokolade
° 100 g bijele čokolade
° 500 ml slatke pavlake
° Petit beure keks
Priprema
U 200 ml mlijeka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mlijeka stavite u šerpicu i zagrijte sve dok ne
počne da vrije. Dodajte razrijeđeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podijelite na dva dijela. U
jedan dio dodajte tamnu, a u drugi dio bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da
se ohladi. Slatku paviaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svjetao puding. U
ovalni kalup stavite foliju, pa pn/o sipajte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Lagano pomješajte dok ne
dobijete crno bijele šare.
Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smjese. Keks utopite u
mlijeko pa naredajte na vrh smjese. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati.
Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Sječenje i dekoracija je na vama.
Prijatno!
(Body.ba)
recept koji vam treba.
Sastojci su:
° 1 I mlijeka
° 10 kašika šećera
° 3 pudinga od vanile
° 300 g mliječne čokolade
° 100 g bijele čokolade
° 500 ml slatke pavlake
° Petit beure keks
Priprema
U 200 ml mlijeka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mlijeka stavite u šerpicu i zagrijte sve dok ne
počne da vrije. Dodajte razrijeđeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podijelite na dva dijela. U
jedan dio dodajte tamnu, a u drugi dio bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da
se ohladi. Slatku paviaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svjetao puding. U
ovalni kalup stavite foliju, pa pn/o sipajte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Lagano pomješajte dok ne
dobijete crno bijele šare.
Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smjese. Keks utopite u
mlijeko pa naredajte na vrh smjese. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati.
Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Sječenje i dekoracija je na vama.
Prijatno!
(Body.ba)
BRZA ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE PEČE !
4/
5
Oleh
admin