srijeda, 20. svibnja 2015.

Bronhi šnit torta


Sastojci i priprema:

Fantasticna tortica po Minjinom receptu, prvenstveno me je izgled privukao ali kada sam probala ovu torticu odmah me je na prvu kupila…Za Uskrsnje praznike pravila sam tri kremasta kolaca, a moj dragi kaze da mu ovaj zauzima 1 mesto…..

Potrebno za koru:

8 belanaca
prstohvat soli
8 kašika šećera
4 kašike brašna
1 puna kašika gustina
2 kašike kakaa
2 kašičice sirćeta
Fil:

500 ml mleka
100 g bronhi bombona
8 žumanaca
2 pudinga od vanile
120 ml slatke pavlake
100 g margarina
50 g čokolade



Priprema:

U 400 ml mleka staviti bronhi bombone. Na umerenoj temperaturi kuvati dok se bombone ne istope. Sjediniti žumanca, puding i mleko zatim sipati u mleko gde su se prethodno istopile bombone. Skuvati fil i ohladiti zatim dodati maslac, umutiti, a onda i slatku pavlaku koju smo prethodno umutili. Sve zajedno izmiksati. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu a drugi ostaviti u originalu.
Patišpanj pripremite tako što belanca umutite sa prstohvatom soli zatim postepeno dodate šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Lagano umešati brašno i gustin a onda dodati i sirće i takođe lagano promešati. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kakao.
Pleh veličine 30 x 40 cm pokriti papirom za pečenje. Jednu smesu nanesite tačno na polovinu pleh zatim drugu smesu na ostatak pleha.

Peći na 180 °C 10-12 minuta ili zavisno od vaše rerne. Patišpanj ohladiti zatim ga podeliti na svetli i tamni deo a onda i njih iseći na pola tako da dobijete dva svetla dela dimenzija 10 x 30 cm i dva tamna dela 10 x 30 cm.

Na tacnu staviti prvo svetlu koru, zatim polovinu svetlog fila, onda tamnu koru, polovinu tamnog fila, zatim opet svetlu koru, svetli fil, tamnu koru i završiti tamnim filom. Ukrasiti rendanom cokoladom…

Prijatno!


Izvor: istinito.net
Bronhi šnit torta
4/ 5
Oleh