srijeda, 1. travnja 2015.

SOČNE HURMAŠICE : NIKO IM NE MOZE ODLITI !

Jednostavne su, tope se u ustima :)



Sastojci

      Potrebno je:
     2 čaše (od 2dcl) ulja
     1 čaša vode
     700 gr glatkog brašna
     1 kesica praška za pecivo
      Sirup:
     2 čaše(od 2 dcl) šećera
     1,5 čaša vode
     2 kriške limuna




Priprema


    1.
    U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.
    2.
    Testo prohladiti praviti urmašice i peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada se ispeku, tople preliti toplim sirupom.
    3.
    Sirup: Šećer , vodu i kriške limuna staviti da vri i to kad provri da vri 3 minuta.
    4.
    Ovo je spravica- rende na kojoj ja pravim urmašice u 3 koraka. Sve su jednake i iste. Uzmem komad testa oblikujem u valjak, stavim na rende koje nije ravno već ispupčeno.Napravim udubljenje po sredini testa, i tada spojim krajeve testa i izvrnem urmažicu, koja na vrhu ima šaru od rendeta i ispupčena je nije ravna.



Izvor: coolinarika.com
SOČNE HURMAŠICE : NIKO IM NE MOZE ODLITI !
4/ 5
Oleh