Sastojci
3 jaja
100 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela By Podravka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
40 g Pšenične krupice Podravka By Podravka
100 g Maka Dolcela By Podravka
100 ml ulja
2 naribane jabuke (400 g)
3 žlice mlijeka
Za čokoladnu glazuru:
40 g maslaca
100 g čokolade
Priprema
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
2
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
3
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm).
4
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
5
Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu.
6
Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Posluživanje
Kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Mak možete zamijeniti orasima.
Smiksan je za 5 MINUTA ! - MAK kolač(na čaše)
4/
5
Oleh
admin