subota, 4. travnja 2015.

Slana torta sa sunkom i kackavaljem

Fino predjelo za svecane prilike…kao slana torta ili rolat.

         

Sastojci

    Kora
     100 g margarina
     100 g brasna
     0,5 dl mleka
     6 jaja
     ravna kasicica soli
    Nadev
     300 g praske sunke
     300 g kackavalja (trapista, gaude i sl.)
     2 dl kiselog vrhnja
     200 g majoneza
     malo seckanih krastvacica
      persunovo lisce




Priprema


    1.
    Na otopljenom margarinu proprziti brasno, pa sipati po malo mleka i, stalno mesajuci, kuvati dok se ne zgusne.
    2.
    U ohladjenu smesu dodati jedno po jedno zumance i na kraju cvrst sam od belanaca.
    3.
    Sipati u veliki pleh od pecnice prekriven masnim papirom i peci na 200 C oko 30 minuta.
    4.
    Za nadev sitno iseckati sunku i krastvacice, kackavalj naribati i sve izmesati sa vrhnjem i majonezom.
    5.
    Ohladjenu koru preseci na dva dela, pa jednu koru premazati filom, odgore staviti drugu koru i malo pritisnuti.
    6.
    Odgore premazati jos sa 200 g krem sira (ili kiselog vrhnja, naribati kackavalj i ukrasti po zelji.
    7.
    Cuvati na hladnom pre sluzenja.
    Nadev za slanu tortu na slici je napravljen od 1, 5 mere, da bi bilo vise fila, a ako se pravi kao slani rolat, navedeni sastojci su sasvim dovoljni. Ovim filom se mogu puniti i slane korpice .



Izvor: coolinarika.com
Slana torta sa sunkom i kackavaljem
4/ 5
Oleh