nedjelja, 19. travnja 2015.

RAFFAELLO SPECIAL! NAJBLIZI ORGINALU A NEKIMA I MNOGO BOLJI !

Za mene ,a i za one koji su ga dosad probali, ova verzija Raffaella je po okusu najbliza onoj originalnoj!U srcu kuglice sakriven peceni badem,obgrljen predivnom kokosovom kremom i sve to umotano u lagani krispi plast,umocen u bijelu cokoladu i kokos.


Sastojci


Za rafaelo:

100 ml slatkog kondenziranog mlijeka
100 gr neslanog maslaca
100 gr kokosa
100 gr krem sira
(philadelphia,abc i sl.)
4 kasikice tecnog meda ili agavinog sirupa
100 gr ca. cijelih przenih badema (ili ljesnjaka)

Za oblaganje rafaela:
50 gr ca. Rice Krispies ili Cheerios
300 gr bijele cokolade (otopljene)
200 gr kokosa


Priprema

90 min Srednje zahtjevno

Prvo cete ispeci bademe,mozete u tavi ili u pecnici
na 200' ca.10 min.Ostavite ih na stranu da se
hladnu.

Na laganoj vatri zagrijavajte maslac i slatko
kondenzovano mlijeko(primjer kako ga napraviti
ako nemate kupovno) ,dok se maslac skroz ne otopi
i ne dobijete finu,glatku masu.U to dodajte
kokos,promjesajte i ostavite da se skroz ohladi.

Dok se smjesa hladi ,pjenjacom umutite omeksali
krem sir sa tecnim medom.To dodajte u ohladjenu
kokos masu.Dobro izmjesajte da se sjedini i ostavite
nekih 30 min. u hladnjak,da se smjesa stisne,da
mozete oblikovati kuglice.

Kad se smjesa stisla uzimajte male komadice
smjese,velicine veceg ljesnjaka i u svaki komadic
stavite po jedan przeni badem i lagano oblikujte
kuglice.



Rice Krispies ili u mom slucaju Cheerios sameljite,ne
bas sasvim sitno i stavite u plicu i siru posudu.Svaku
kuglicu sa bademom dobro uvaljajte u pripremljenu
mljevenu smjesu krispija,neka vam se dobro zaljepi
za kuglice i stavljajte na tacnu.Neka vam kuglice
budu odvojene jedna od druge.Stavite ih 30‐ak min.
u hladnjak da se malo stisnu.

Sad otopite bijelu cokoladu i pripremite kokos.Svaku
kuglicu umacite u cokoladu,neka se visak cok.
ocjedi i odmah uvaljate u kokos.
Od ove mjere cete dobiti oko 35‐40 kuglica ,ovisno o
velicini !

Posluživanje
Raffaello mozete drzati u hladnjaku s tim sto cete ih
obavezno izvaditi iz hladnjaka barem jedan sat prije
posluzivanja.Tada su najbolje,fine kremaste i tope
se u ustima!Uzivajte!

RAFFAELLO SPECIAL! NAJBLIZI ORGINALU A NEKIMA I MNOGO BOLJI !
4/ 5
Oleh