subota, 11. travnja 2015.

Nepečena torta: KREM SIR, BIJELA ČOKOLADA, VIŠNJA - GARANTOVAN UŽITAK



Sastojci

    Podloga
     100 g čajnih keksa
     70 g maslaca
     2 žlice (smeđeg) šećera
    Krema
     500 g svježeg sira (ili krem sira)
     250 ml vrhnja za šlag
     50 g bijele čokolade
     30 g šećera
     1 vanilin šećer
     1 žličica arome vanilije


     1 vrećica (10 g) želatine u prahu
    Preljev od višanja
     200 ml soka iz kompota od višanja
     100 g ocijeđenih višanja iz kompota
     2 ravne žlice praha pudinga od vanilije
     3 žlice šećera



Priprema


    1

    Navedene mjere su za kalup promjera 20 cm.

    Obruč okruglog kalupa omotajte plastičnom folijom.
    2

    Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem pa utisnite u dno kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
    3

    Izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i aromom vanilije. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa umiksajte u sir.
    4

    Na pari (ili u mikrovalnoj) otopite bijelu čokoladu i dodajte ju kremi. Želatinu pripremite s hladnom vodom prema uputama na vrećici pa umiješajte u kremu. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak dok pripremate preljev.
    5

    Sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte. Umiješajte prosijani prah vanilin pudinga (ako ga ne prosijete, stvorit će se grudice) pa sve zajedno kuhajte miješajući dok ne provrije. Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo prohladi (povremeno promiješajte).
    6 cheesecake s višnjama i bijelom čokoladom /slika/516839/

    Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme. Ostavite cheesecake u hladnjaku preko noći pa sutradan pažljivo uklonite obruč i foliju te poslužite.
    7



    Ako koristite biljno vrhnje za šlag, možete izostaviti želatinu, jer se ono da dosta čvrsto umutiti pa će krema biti dovoljno čvrsta.

Nepečena torta: KREM SIR, BIJELA ČOKOLADA, VIŠNJA - GARANTOVAN UŽITAK
4/ 5
Oleh