četvrtak, 16. travnja 2015.

MAKEDONSKA POGAČA - za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu !

Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice. Kada vas uhvati panika, gosti nenajavljeni stižu, kruha nema, za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu. Može se i dodatno obogatiti začinskim biljkama, papričicama, sušenom rajčicom ...

       
Sastojci


 150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
 3 jaja


 1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
 1 šalica ulja
 1 prašak za pecivo
 1 žličica soli
 15 žlica brašna (oko 300 gr)
 masnoća za pekač, ili papir za pečenje


Priprema


U brašno umiješajte prašak, sol, te izmrvite sir.

Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.

Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.
Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.



Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu ...
Posluživanje

Dobra je topla i hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka...
MAKEDONSKA POGAČA - za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu !
4/ 5
Oleh